torsdag 28 februari 2008

Chokladkaka

Bakade med min lilla dotter häromdagen. Visst är det väldigt mycket mer jobb, men det är det värt ibland, för hon tycker att det är så roligt. Hon springer iväg och hämtar varsitt förkläde till oss då. Den här kladdkakan brukar min svärmor göra och det är min favorit, den är från kokboken Annas mat. Jag kan säga att jag är rätt bra på kladdkakor och då menar jag på att smaka. Jag har säkert provat 20 olika recept, däribland Leilas.





Eksta Chokladkaka

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Sätt på ugnen 175 grader.
Smält smör och ställ åt sidan.
Smörj och bröa en mindre form.
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll i det avsvalnade smöret.
Ta fram en skål och blanda vetemjöl,
kakao och vaniljsocker. Rör ner i ägg-
smeten.
Häll i formen och grädda ca 15 minuter.
Kakan är godast när den är ”smetig”, så
Ha den inte inne för länge!




Tjocka goa armar och nyfikna små händer som vill känna och prova allt!


Inga kommentarer: